București Chișinău prin Moscova.

Extravagant titlu pentru o extravagantă aventură. Îmi planificam concediul de Paști, și, pentru că știm cu toții cum cât de eficient e punctul de trecere a frontierei Albița, m-am gândit să iau avionul.

De obicei zbor cu Tarom, o companie cu piloți faini, mâncare și alcool chiar și pe curse scurte și o impunătoare flotă de ATR-uri (despre vârsta cărora nu mă expun, dar au peste 15 ani și e bine de știut că durata de viață a unui avion nu e măsurată în ani, dar în cicluri de zbor (fiecare decolare și aterizare înseamnă presurizarea cabinei, obosirea metalului și afectează structura de rezistență nu doar a fuzelajului, dar și a aripilor). Zic bine și dau o tură pe site-uri cu bilete. Cad pe spate. Cel mai ieftin bilet, luat cu o lună+ în avans e peste 200 de euro. Pentru un zbor de 45 de minute. 200 de euro, Karl. Zic să mai caut opțiuni.

Aeroflot. Un pic peste 150 de euro. Cu escală la Moscova. Zborul operat de un SSJ 100 aproape nou spre Moscova și un Airbus, tinerel și el spre Chișinău. Nu am stat mult pe gânduri, în special când am văzut că voi zbura cu SSJ-ul.

Sukhoi Super Jet 100. Am auzit multe despre acest avion. SSJ 100 sau RSJ 100  – un avion rusesc despre care presa de specialitate vorbește destul de mult. Un avion regional conceput pentru zboruri pe distanțe mici, în anii 2000 de către compania Sukhoi (da, ăia cu avioanele militare, doar că prin intermediul unei companii subsidiare).

Sursa: Instagram / © Сергей Коростиев / https://www.instagram.com/p/BV1hGsXlVfl/

Deja începând cu anii 2010 au început livrările, primii clienți fiind aremenii de la Armavia și rușii de la Aeroflot.

În 2012 avionul a primit certificatul IASA și IMAC, devenind primul avion rusesc care a primit un astfel de certificat, această foiță îți permite să exporți avioanele în EU și majoritatea statelor lume. Avionul zboară în Rusia, Europa, Asia și America (da, e certificat să aterizeze, și aterizează în SUA). De asementea, în condiții de teste, nava poate fi evacuată în condiția a două uși blocate în cca. 75 de secunde (norma fiind 90)

Sursa Instagram / https://www.instagram.com/p/BVHYJpslTpC/

Nu, nu m-am temut să zbor cu el. Mi-a plăcut. Nu e o mașină 100% rusească, spre deosebire de Lada. Avionica de la Thales, sistemul de control al zborului de la Liebherr, APU produs de Honeywell, sistemul hidraulic marca Parker Hannifin, cel electric Hamilton Sundstrand, geamuri Saint-Gobain Sully.

In varianta basic (SSJ 100/95) avionul poate parcurge până la 3000 de km (Moscova – Cairo), iar în varianta de LR (Log Range) ajunge și la 4500 de km (Moscova – Qatar), viteza maximă e de 0,81 Mach (10,000 km/h) și poate găzdui 98 de pasageri într-o singura clasă de deservire.

Are un salon foarte larg, cel mai larg din clasa avioanelor regionale cu reacție – 324 de cm, iar în clasa economy are structura de 3+2 locuri.

Scaunele sunt moi, capitonate cu un material albastru plăcut. Lipsesc, însă, elementele de entertainment – monitoare încorporate în scaune, prize și alte elemente pentru distracție. Până la urmă, pentru zboruri scurte, de 2 – 4 ore, nu cred că ar fi o problemă și te mai odihnești, citind o carte sau privind prin geam.

Aeroflot a participat activ în finanțarea și exploatarea avionului, precum și la tratarea bolilor de copil, adică a micilor defecte caracteristice unui produs nou (ca și design, know how etc) scos pe piață. Compania rusă are și cea mai mare flotă de SSJ – 40 de avioane dintre care 30 sunt operaționale, cu o opțiune de încă 20.

Compania mexicană Interjet e cel mai mare operator din America, având 22 de avioane

Sursa: Instagram / sukhoi_civil_aircraft

În EU, CityJet – o companie regională irlandeză operează 6 avioane, primul zbor fiind între Cork și Nantes la 28 iunie 2016. Patru avioane sunt în regim de wet lease la Brussels Airlines până la finele anului 2017.

Instagram / Sukhoi_civil_aircraft

Avionul, din perspectiva mea subiectivă de pasager, e unul bun, confortabil și gândit pentru condițiile meteo și de exploatare din Rusia. Are potențial de creștere într-o piață denumită și piscina cu rechini, din cauza concurenței. Aparatul de zbor e cu până la 10% mai econom decât concurenții, elimină mai puțin CO2 și are un preț de catalog mult mai bun. Din 2007 au fost construite peste 130 de avioane.

Sursa: Instagram / sukhoi_civil_aircraft

Am aterizat în Chișinău la 23:30. Un layover de câteva ore la Sheremetyevo. Vă spun mai târziu ce am făcut acolo. Stay tuned.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*