S-a întâmplat în ajun de Crăciun. Ca în Home Alone. Doar că nu a nins. Tot Chișinăul, forfotind în praznicul inaugurării noului președinte se acoperea cu o ceață densă despre care încă nu aveam cum să știu.

Am ajuns la Otopeni mai devreme. Tarom (tind să cred că e valabil pentru toți partenerii Sky Team, dar aș putea greși) are un check-in counter dedicat pentru bagaj, astfel încât, dacă vii bravo cu check-in-ul făcut de acasă, dar cari și o valiză după tine să o poți preda mai devreme. Zis și făcut. Mers cu buletinul, predat bagajul și primit confirmarea. Trecut prin filtrele de securitate și controlul de pașapoarte, luat pălincă strașnică din Duty Free și ajuns la poarta de îmbarcare de la parter în așteptarea invitației de a urca la bord.

Dar întârziam. Întâi cu o oră, după care cu două și tot așa. Long story – short. Am stat 12 ore. Cam toate zborurile spre Iași au fost anulate sau direcționate. Multe avioane AirMoldova au aterizat la Otopeni. Pasagerii nervoși, nemulțumiți. Angajații Tarom – depășiți de situație.

Am primit sandwich-uri, apă și am fost transferați pe următoarele zboruri. Cum am supraviețuit, și cum vă sfătuiesc pe voi:

  1. Fiți calmi. Dacă urlați și faceți ca toți dracii, ceața nu dispare. Un comportament indecent nu a ajutat pe nimeni, niciodată, ba din contra.
  2. Uitați ce ați văzut / auzit în aeroporturile americane – nu există niciun supărvaizăr care s-ar implica să vă ajute să disperseze ceața.
  3. Ca și pasager, atâta timp cât sunteți cu biletul în mână, sunteți problema linii aeriene, deci, benevol, nu refuzați la calătorie, decât dacă este strict necesar.
  4. În cazul de forță majoră (fenomene meteo extreme, acte teroriste, război și alte chestii nasoale), nu puteți cere compensație. Puteți doar aștepta, dar compania va trebui să vă pună la dispoziție apă, mâncare (proprie fie vouchere) proporțională cu timpul de așteptare, și 2 apeluri telefonice (sau email / fax în cazul în care există infrastructură necesară)
  5. Nu fiți deșteptul care a aterizat în Londra (Amsterdam, Moscova, New York) pe ceață densă și vizibilitate 0 și cereți același lucru pentru Chișinău. Aceste operațiuni, teoretic, sunt posibile, dar necesită tehnologia necesară la sol (ILS CAT III) și la bordul avionului. Aeroportul Chișiinău nu are infrastructura necesară, pentru că avem prea puține zile în care aceasta ar fi fost folosită. De asemenea, și piloții trebuie certificați corespunzător.
  6. Prioritatea oricărei companii aeriene, dragii mei, e viața Dvs. Toată lumea vrea să revină acasă, vie și sănătoasă. Să fii Dl. Goe e acceptabil până la vreo 2 – 3 ani.

Am urcat într-un final am urcat și am ajuns în siguranță la Chișinău

Citiți Regulamentului 261/2004 care vă protejează, însă, în situații de forță majoră, nu puteți cere compensarea financiară:

– dacă e vorba de un zbor în interiorul UE, fie că e operat de o companie UE, fie non-UE
– dacă e vorba de un zbor care ajunge în UE din afara Uniunii, dar operat de o companie înregistrată în UE
– dacă e un zbor care pleacă din UE către o destinație non-UE, indiferent dacă e vorba de o companie UE sau non-UE

UE înseamnă cele 28 de state membre, inclusiv Guadelupa, Guyana Franceză, Martinica, Réunion, Mayotte, Saint-Martin (Indiile de Vest Franceze), Azore, Madeira și Insulele Canare, precum și Islanda, Norvegia și Elveția

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*