M-am întors. Din mai multe călătorii. Scurte ca durată, dar frumoase ca și intensitate. În ultimele 10 luni am zburat mai mult și mai des decât în ultimii 20 și un pic de ani. Am și citit zeci de bloguri și articole despre cum să călătorești cu stil pentru că eventual vei avea parte de un upgrade în business sau first. Multe dintre sfaturi erau valabile probabil acu o sută de ani, când zborurile erau scumpe, se fuma la bord și pasagerii primeau caviar și ascultau muzică simfonică în timpul călătoriilor trans-atlantice cu Zeppelin-ul. Eu am zburat cu low cost și cu companii de linie, în interes personal și de serviciu. Sfaturile sunt identice. Unica diferență este locul în care începe călătoria imediat ce ieșiți din aeroport: luați autobusul și mergeți să explorați orașul sau taxiul și vă îndreptați spre birou pentru a vă întâlni cu partenerii de afaceri. Deci, cum să arătați impecabil atunci când zburați și după ce aterizați.

1. Încălțămintea. Slip-oni, adidași sau teniși dacă mergeți în interes personal sau loafers, brogues, monk straps pentru afaceri. În ambele cazuri trebuie să fie comodă și niciodată nouă. Nu vreți să începeți călătoria cu surprize neplăcute.

2. Șosete. Am vorbit despre șosete mai devreme. Despre cum le combinați citiți aici. Un sfat marca captain obvious – purtați șosete pentru că probabil veți fi nevoiți să vă descălțați atunci când treceți controlul de securitate în aeroport, pentru că vă protejează pielea și încălțămintea, dar și pentru că în avion e frig. Câteodată foarte frig. Purtați șosete curate. În niciun caz albe. Șosetele albe sunt de mers la sală, iar creierul va asocia mersul la sală cu mirosul de picioare și transpirație (chiar dacă șosetele sunt curate).

3. Îmbrăcați-vă în straturi. Un tricou și o jachetă subțiere (dacă e cazul) sau un maiou sub cămașă.

 

Continuarea o găsiți la ce-l de-al doilea proiect –  ClassicGuide

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*